Byrån presenterar Kim HiorthøyKim Hiorthøy
”Nu ska jag sluta spela dum”
3.4 – 19.4 2009

Byrån presenterar stolt Kim Hiorthøys första separatutställning i Sverige: "Nu ska jag sluta spela dum"

Kim Hiorthøy (f. 1973) rör sig friktionsfritt mellan olika uttryck. Mest känd är han kanske för sina teckningar och kollage som på senare år blivit alltmer komplexa. I sin konst blandar Hiorthøy realism och fiktion på ett gränslöst vis. Dröm och verklighet flyter ihop: små träd kan växa på kontorsbordet, stormen väller ibland in i klassrummet, en dj står bland träden. Med utställningens specialutgåva "Fantomen", som gjorts av Fabrik, märks även Hiorthøys fotografi.

Trots stor separatutställning på Bergen Kunsthall, medverkan på Manifesta, European Biennal of Contemporary Art, samt otaliga utställningar runt om i världen, är Kim Hiorthøy en välbevarad hemlighet på den nordiska samtida konstscenen.

Kim Hiorthøy är även verksam som musiker med ett flertal skivsläpp bakom sig. Hiorthøys soloplattor ingår alla i etiketten Smalltown Supersounds katalog. Han står också bakom flera av Motorpsychos och samtliga av etiketten Rune Grammofons skivomslag och har dessutom gjort åtskilliga bokomslag.

Utställningen "Nu ska jag sluta spela dum", som tar plats i en lägenhet på Möllevången i Malmö, visar nya teckningar, målningar, kollage och objekt.

Kim Hiorthøy har tidigare medverkat i tidskriften Fabrik, bland annat i boken This Is Know. I samband med utställningen fortsätter samarbetet genom utgåvan "Fantomen", utformad likt ett konvolut med sju fotografier. Utgåvan finns i begränsad upplaga och till det reducerade priset 300 sek under utställningen.

Plats: Falkenbergsgatan 6A, Malmö
Öppning: Fredag 3 april, kl. 18-21
Kontakt: Julia Björnberg, Byrån: 0709890594; Sara Gunn, Fabrik: 0730766653

Mer info:
www.byr--n.blogspot.com/ // www.myspace.com/kimhiorthoy // www.standardoslo.no

Tack till Norska ambassaden Stockholm, Bengt & Christina Adlers och Viktor Hallonsten.


Recensioner av "Nu ska jag sluta spela dum"

Bilder från utställningen

Bilder från vernissagen