Again...Words will pass through our bodies, above our heads


Vernissage 30 juli 17-21

Ons - fre 12-18
Lör - sön 12-16

Studio 44
Tjärhovsgatan 44 B, Stockholm
 Utmed väggarna i gallerirummet kartlägger Jenny Grönvall, Julia Björnberg och Ellen Suneson maktstrukturerna i kulturvärlden. Med utgångspunkt i egna erfarenheter slingrar sig resonemang kring svetten, köttet och språket. Frågor ställs kring om man kan formulera feministiska utopier på en konstscen som redan anses vara jämställd, där alla frågor redan anses vara besvarade. Begreppen som håller upp den patriarkala konstscenen plockas isär ett för ett i ett myller av ord, skiss och film. Ilskan och frustrationen har tagit överhanden och gallerirummet blir ett hisnande möte med privata dagboksanteckningar och storartade teorier.

Jenny Grönvall, född 1973, boende och verksam i Malmö. Utbildad vid Konstfack i Stockholm 1995-1998 och Malmö Konsthögskola 1999-2002. Grönvall arbetar främst med performance. Bland annat har hon sedan 1998 arbetat med projektet Peggy-Sue och sedan 2007 med performanceföreställningen Mr Meese. I hennes konstnärskap utforskas utrymmen för kropp, kön, klass och sociala positioner. Grönvall finns representerad på Malmö Konstmuseum och Museum Anna Nordlander. Hon har tidigare medverkat vid bland annat Göteborgs konstbiennal, Ystad Konstmuseum, Lilith Performance Studio och Dunkers kulturhus.

Ellen Suneson och Julia Björnberg är frilansande curators och föreläsare med bas i Malmö. Under juni 2011 curerade de en programserie på Malmö Konsthall som behandlade feministiska strategier inom performancekonst.

Första akten av "Again...Words will pass through our bodies over our heads" presenterades på Galleri KRETS i Malmö sommaren 2010 och väckte debatt på den lokala konstscenen. Som en förlängning av utställningen har Grönvall, Suneson och Björnberg utformat en föreläsningsserie om genikulten i konsten som bland annat har presenterats under Liverpoolbiennalen hösten 2010.

Välkommen!

För mer information, pressbilder och bokning av tid för visning:

Julia Björnberg 0722214496
bjornberg.julia@gmail.com

Ellen Suneson 0706391718