Konstnärer tolkar Ljudbilden & Piloten

Galleri Pictura, Svartbrödersgatan 3, Lund
9 – 23 februari
Pressvisning: 8 februari, 14-16
Vernissage: 9 februari, 17-21. Ljudbilden & Piloten uppträder live kl. 19
Gratis entré

Sedan ett par månader tillbaka har tre konstnärer arbetat med att tolka Ljudbilden & Pilotens senaste album One Hundred Fifty-five (Nosordo Records). Fritt har de fått influeras och inspireras av den elektroakustiska musiken för att skapa helt nyproducerade konstverk som nu presenteras på Galleri Pictura i Lund. Teckning, objekt och video kommer att visas.

Konstnärerna är: Niki Cervin, Sofie Grevelius och Andreas Poppelier.

Under vernissagekvällen uppträder Ljudbilden & Piloten live.


Info om konstnärerna:

Niki Cervin

Niki Cervin är född 1985 i Stockholm och är precis nyinflyttad till Malmö från Helsingborg. Cervin har en examen från Lunds konst- och designskola. Hon har blivit representerad av Ung konst på Galleri Estetica i Malmö i slutet av förra året, där man även nu kan se en separatutställning med henne. Niki jobbar både med akrylmålning och blyertsteckning.

Sofie Grevelius

Under 2007 tog Sofie Grevelius sin bachelor-examen vid konst- och designhögskolan Central Saint Martins i London. Dessförinnan har hon gått grundläggande konst- och designutbildningar i Stockholm och Lund. För närvarande arbetar Sofie som konstnär både i London och i Skåne. Inför utställningen utgår hon från en ide om det passiva resandet, både i tanke och i rörelse. Sofie är född 1981 och uppvuxen i Lund.

Andreas Poppelier

Poppelier är född 1973 i Eskilstuna och numera bosatt i Malmö. Han har en magisterexamen i konst från Malmö konsthögskola (2003). Han är involverad i konstnärsdrivna galleriet Cirkulationscentralen, där han även hade separatutställningen ”This is Not Paradise” förra året. Tidigare har Poppelier ställt ut på bland annat Galleri Ping-Pong i Malmö och på Galleri Pictura. Arbetar ofta i en mix av teckning och objekt.

Ljudbilden & Piloten (Kristofer Ström)

Kristofer Ström är musiker, illustratör och videomakare bosatt i Malmö. Ström har bland annat gjort prisbelönta musikvideos för Minilogue och Familjen. Videon till Minilogues ”Hitchhikers Choice” har till dags datum setts över två miljoner gånger på You Tube. Sin elektroakustiska musik släpper Kristofer Ström på skivbolaget Nosordo under namnet Ljudbilden & Piloten. Senaste albumet heter ”One hundred fifty five”. Utöver detta gör han också animationer för SVT-programmet ”Kobra”.


Initiativtagare till utställningen är den nybildade kultur- och konstföreningen byrån som består av Julia Björnberg, Caroline Larsson, Andreas Nilsson och Karoline Saether.

Utställningen genomförs i samarbete med Galleri Pictura, ett studentdrivet galleri för samtidskonst. Galleri Pictura drivs ideellt och är en plats där unga samtidskonstnärer kan visa sin konst utan kommersiella intressen men är också en lokal för performance och happenings. Konstnärer som ställt på Galleri Pictura är bla Trond Hugo Haugen, Ninia Sverdrup
(Maria Bonnier Dahlin stipendiat 2006) och Andreas Kurtsson.
Pictura har även samarbetat med och deltagit i flera
kulturhändelser i Malmö och Lund, som Fotografi i Fokus, FullPull 07 och Capital. Galleri Pictura deltar även i det riksomfattande projektet Flukta.
För mer info www.galleripictura.se, www.flukta.net,
galleripictura@gmail.com

Utställningen genomförs med stöd från Lunds Kommun, Kultur & Fritid.

http://www.byr-n.info.se
http://www.poppelier.se
http://www.sofiegrevelius.com
http://www.ljudbilden.com
http://www.nosordo.com


Kontaktuppgifter:
byrån
Julia Björnberg
0709-890594
kulturforeningenbyran@yahoo.se


Bilder från vernissagen